F.K.I.T. - Fylkingen 75 år

 

Lördagen den 22 november; projektet F.K.I.T. medverkar vid Fylkingens 75-års jubileum.


Vi har blivit inbjudna att medverka vid invigningen av jubileet. Avfärden går på eftermiddagen den 21 november i en buss hyrd av Peugeot i Hammenhög. Första pausen sker redan i Vittsjö där vi äter en gemensam middag. 


Sent på natten anländer vi till Zinkensdamms vandrarhem. Vi checkar in och slår oss ner för lite mackor, öl och vin som Jan Persson ordnat åt oss. Tack för det!


Lördagen börjar med transport av vår rekvisita (bordet, porslin, glas etc.) till Fylkingen. Därefter samlas vi för lunch på Lilla Karashi i Gamla Stan.


Sedan blir det besök på Stockholms Stadsteater.  Anja Liedtke guidar oss runt bakom kulisserna och berättar hur teaterns produktionsapparat fungerar, allt från snickeriet (som har kapacitet att göra scenografi i skala 1:1 för stora scenen) till kuddförrådet på rekvisitaavdelningen. Här är Micke på väg in i en repsal:    --->


Vi får en kort vila innan vi tar oss till invigningen av jubileet med Guds Söner.


Kvällen blir lång och vår programpunkt “Grannarna” blir över en timme försenad. Vi dukar upp och släpper in publiken.


Efter en lite trevande inledning kommer samtalet igång och snart är publiken involverad.

Det dröjer inte länge förrän det är dags att förlänga bordet för att ge plats åt hugade aspiranter från publiken vid middagsbordet.Fler vill vara med och ytterligare två bord bärs in. Vi rekvirerar papperstallrikar från baren foajén, fler glas, och snart sitter hela publiken och äter.


Här är några glada deltagare: