Figurer på torget (konstrundan)

 

Vi samlas söndagen helgen före långfredagen för att ha ett snabbmöte och avgöra om det är möjligt att göra något i samband med konstrundan på Österlen som invigs just på långfredagen. Det visar sig att ingen kommer att kunna vara med just den dagen och efter en stunds bryderi utkristalliserar sig idén att göra figurer av våra vita overaller, med foton i naturlig storlek av våra ansikten instoppade i huvorna.

Lite logistiskt artisteri leder till effektiv tillverkning av figurer under veckan:

Torget, Hammenhög kl 07.00:

Resultatet:
Linda, Cecilia, Miechael, Fredrik, Nina och barnen placerade ut figurerna. Gunnel fotograferade och filmade.


Muhammed och Lars Vilks fick inte vara med. Dels för att de skulle stjäla showen (och styra in tolkningen på ett smalare spår) och dels för att undvika provokation.

Paret fick dock en hedersplats utanför Ars & Modus:Nina, vår nya granne på Kapellgatan, är islamolog och berättar att Muhammed ofta avbildas med ett ansikte av eld. Vi uppmanar till fri tolkning av bilden ovan.

Efter en fotsession senare på dagen råkar jag på Ann Blom och Thomas Millroth som är på väg till en konsert i Vallby kyrka. Fröken Östergrens café är stängt så vi får en kopp kaffe på Kapellgatan. Växlar några ord om Stiftelsen Framtidens Kultur som riskerar att förlora en del av sin potens om verksamheten permanentas (och inordnas i det kulturpolitiska ledet).